Kelebihan Berdaftar Sebagai Ahli Shaklee

Alhamdulillah ramai pengguna tegar Shaklee berpuas hati dengan keberkesanan produk Shaklee ini. Dengan konsultasi dan khidmat nasihat yang betul secara tidak langsung memberikan impak yang sangat besar kepada pengguna Shaklee. Mereka yang berpuas hati dan telah jatuh cinta dengan produk Shaklee mesti tertanya-tanya apa kelebihan berdaftar sebagai ahli Shaklee pula.

Dengan penjimatan berganda-ganda, pengguna tegar Shaklee memang perlu mendaftar sebagai ahli untuk pembelian produk shaklee untuk masa akan datang. Bukan sahaja makin menjimatkan, malah memang banyak faedah yang akan diperolehi jika berdaftar sebagai ahli Shaklee.


Apakah Kelebihan Berdaftar Sebagai Ahli / Pengedar Shaklee ?

Kelebihan yang pertama tentulah anda dapat membeli produk Shaklee dengan harga ahli. Bunyi macam biasa aje, tapi itulah hakikatnya anda dapat membeli dengan harga termurah yang anda boleh dapat, jadi tak perlu lagi anda bertanya untuk mendapatkan harga diskaun. Kerana diskaun yang diberi belum tentu serendah harga ahli, iaitu sebanyak 15-20% dari harga runcit.


Selain itu, setelah berdaftar anda akan diberikan ID Shaklee di mana setiap pembelian anda akan dilakukan di bawah ID tersebut. Maksudnya anda akan mengumpul points daripada setiap pembelian anda. Points tersebut yang telah memenuhi syarat akan ditukarkan dalam bentuk bonus RM yang akan dikreditkan ke akaun anda atau melalui cheque.
Lain-lain Faedah Tambahan:

  1. Anda boleh menggunakan sistem online yang mudah di www.shaklee2u.com.my
  2. Anda boleh berniaga secara dropship (jika anda berminat untuk berniaga), kerana Shaklee akan menguruskan semua penghantaran terus kepada pelanggan anda. Anda tidak perlu ke Branch Shaklee ataupun pejabat pos. Mudahkan ?
  3. Anda boleh menggunakan sistem e-Sell iaitu pelanggan boleh membeli terus secara online tanpa perlu menghubungi anda.
  4. Anda tidak perlu membuat pembelian pada jumlah tertentu untuk mengekalkan keahlian.
  5. Anda tidak perlu ada downline untuk mendapatkan hasil kerana, bonus Shaklee adalah 100% usaha anda sendiri.


Cara Untuk Mendaftar Ahli/Pengedar Shaklee

Terdapat 2 cara untuk anda mendaftar sebagai ahli

1. Membayar Yuran Keahlian

Untuk mendaftar menjadi ahli bukannya memerlukan modal yang besar. Anda hanya perlu membayar yuran pendaftaran keahlian Shaklee sebanyak RM 80 (Semenanjung) atau RM 90 (Sabah dan Sarawak). Anda akan diberikan memberkit untuk dibawa pulang.

2. Mendapat Keahlian Percuma Dengan Pembelian

Jika anda mempunyai budjet atau anda telah mengumpul point dari pembelian sebelumnya anda layak mendapat keahlian percuma jika membeli produk Shaklee melebihi 200 points.

Cadangan pembelian yang biasanya saya sarankan kepada mereka yang mahukan keahlian percuma ialah:

  1. Beli 2 botol VIVIX = 224UV
  2. Beli 3 kotal Collagen Powder = 207UV
  3. Beli 6 canister ESP = 222UV (saya suka option ini kerana saya pengguna tegar ESP dan ianya adalah hot item dan mudah untuk dijual)
  4. Mana-mana kombinasi pembelian yang melibatkan 200UV dan lebih**Kos penghantaran adalah flat rate tanpa mengira berapa banyak anda beli. 1 item atau 10 item. Caj RM10.60 utk Semenanjung, RM21.20 untuk Sabah/Sarawak 
***Jika nak jimat kos penghantaran ini, anda perlu membuat pembelian dengan nilai lebih RM800


Details yang diperlukan untuk mendaftar ahli ialah;

1. Nama penuh
2. No ic
3. Nama penuh suami dan no ic suami
4. Alamat surat menyurat
5. Alamat penghantaran (jika tidak sama seperti di atas)
6. Nombor akaun bank dan nama bank (cth:12345678910/cimb)
7. Alamat emel

Bagi yang tinggal berdekatan dengan cawangan/branch Shaklee anda boleh juga untuk datang terus mendaftar di sana. Caranya mudah sahaja. Anda perlukan sponsor iaitu seorang ahli yang berdaftar dengan Shaklee. Dalam hal ini anda perlu gunakan ID saya iaitu 1247606 (Nurulaily Bt Ishak). Minta borang dari kaunter, kemudian isi dengan maklumat yang diperlukan dan masukkan ID saya iaitu 1247606 (Nurulaily Bt Ishak). Anda akan dibekalkan dengan member kit Shaklee untuk dibawa pulang. 


Untuk yang berminat berniaga dan serius mahu jadikan Shaklee sebagai satu pendapatan. Berdaftarlah dengan saya, InsyaAllah saya akan bantu dan bimbing anda untuk sama-sama berjaya di dalam bisness ini. Dalam masa yang sama anda berpeluang menyertai group-group di bawah sifu-sifu hebat Shaklee. InsyaAllah anda pasti tidak ketinggalan dari menerima info dan juga ilmu dari group kami.Klik untuk Whatsapp saya


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan kemusykilan

Comments

Post a comment

Popular posts from this blog

Tiub Fallopio Tersumbat Dan Kaedah Merawat Tanpa Pembedahan

Cara Merawat Bartholin Cyst Dengan Berkesan

Tips Kuatkan Rahim Elak Keguguran Berulang