Tips Naikkan HB Dalam Masa Yang Singkat

Anda hamil dan mengalami masalah Hb rendah ? Mesti tak larat nak dengar nurse di Klinik Kesihatan membebel setiap minggukan. Jangan risau Shaklee ada penyelesaiannya. Sebelum tu apa kata baca dulu Shaklee Effect dari Puan Aina Amin yang konsisten dengan Set Hamil Shaklee. Moga perkongsian ini boleh membantu anda. 



NAIKKAN HB DALAM MASA 11 HARI
.
Assalamu'alaikum.. Nama saya Aina dan sekarang tengah mengandung anak kedua. 
.
Bila mengandung je mesti orang akan kaitkan dengan masalah hb rendah kan? Masa aina mengandungkan anak pertama dulu, aina juga tidak terlepas dengan masalah hb rendah. 
.
Obimin tak pernah miss. Iron tablet yang KK bagi pun ambil juga. Tapi hb tetap 10 ke bawah. Sampai banyak kali kena marah dengan nurse. 
.
Bila mengandung kali kedua, aina dah mula mengamal supplement set hamil Shaklee. Alhamdulillah setakat sehingga kandungan 5 bulan, hb aina masih di paras normal. 
.
Tetapi di usia kandungan 6 bulan hb aina mula drop jadi 10.8. Nurse mula suruh up kan dose iron tablet sehingga 4 biji sehari. 
.
Jadi aina balik rumah dan kaji semula kenapa hb aina boleh turun. Kerana vitalea sepatutnya dapat membantu naikkan hb. Bila dikaji, aina buat kesimpulan memang salah diri sendiri. Kadang-kadang terlupa nak ambil vitamin. Tak pantang cafein (antara punca hb aina turun). Dan cara aina ambil vitalea tu sendiri pun salah.
.
So aina buat research sendiri macam mana cara betul nak consume vitamin Shaklee supaya badan boleh serap sepenuhnya dan sekaligus naikkan hb.
.
Selepas aina tukar cara pengambilan vitalea dan vitamin C, kurangkan pengambilan cafein, alhamdulillah dalam masa 11 hari je hb aina naik mendadak.
.
Sampai nurse pun tanya makan vitamin ape dan macam mana cara aina ambil sehingga hb naik mendadak. Rasa lega sangat bila tengok result hb sendiri. 
.
Bukan itu sahaja antara kesan lain bila aina mengamalkan set hamil Shaklee, kaki aina tak pernah cramp malam-malam. Berbanding dengan mengandung kali pertama dulu, hampir tiap-tiap malam kejutkan suami kerana kaki cramp. 
.
Kemudian masalah sembelit pun tiada. Kalau dulu bercinta nak pergi toilet, sekarang setiap pagi, sudah menjadi rutin wajib pergi ke toilet. 
.
Dan paling best, masa mengandung kali pertama dulu, setiap bulan berat akan naik dengan banyak sehingga menyebabkan rasa sakit pada tapak kaki. Tapi alhamdulillah mengandung kali ini, kenaikan berat badan sangat terkawal setiap bulan. 
.
Alhamdulillah, bila konsisten dengan set hamil shaklee, tempoh mengandung rasa sangat mudah dan bertenaga. InsyaAllah lepas bersalin akan sambung dengan set pantang Shaklee pula. Terima kasih Allah kerana temukan aina dengan Shaklee.

Makanan Yang Boleh Naikkan Hb 

Beberapa makanan boleh diamalkan untuk membantu menaikkan Hb

1. Daging Merah

Daging merah mengandungi kadar zat besi yang tinggi membantu menaikkan Hb dalam darah semasa hamil. Kandungan zat besi dari sumber haiwan mudah diserap oleh badan berbanding sumber lain.




2. Brokoli

Sayuran hijau seperti brokoli mengandungi vitamin, zat besi dan juga folat. Brokoli juga bagus di amalkan semasa hamil kerana ia mengandungi antioksidan yang mampu melawan penyakit.




3. Bayam

Bayam sangat bagus diamalkan oleh pesakit anemia di kalangan ibu hamil. Samada jenis yang hijau atau merah, bayam mengandungi banyak zat besi dan folat.




4. Kerang

Kerang juga boleh membantu mengatasi masalah Hb rendah. Pelbagaikan menu harian anda dengan masakan kerang agar tidak jemu.




5. Kurma

Khasiat kurma tidak boleh disangkal lagi. Kurma membantu meningkatkan penghasilam sel darah merah serta boleh memberi tenaga kepada ibu hamil. 




Bagaimana Vita-Lea Shaklee Membantu Dalam Masalah Hb Rendah ?



Pada tahun 1915, Dr Forrest C. Shaklee mencipta satu multivitamin pertama di A.S. Dari asas ini lah terciptanya Vita-Lea. 

Kelebihan Vita-Lea untuk ibu hamil;
  • Vita-Lea dicipta khas untuk menyokong keperluan ibu hamil. Setiap hidangan mengandungi 28 jenis vitamin penting dan mineral termasuk vitamin C dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan
  • Vita-Lea mengandungi 400mcg asid folik, dan vitamin B yang diperlukan untuk badan menjadi sihat. Diciptakan dengan sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, bagi memastikan penyerapan maksimum asid folik. 
  • Vitalea sangat membantu ibu hamil menambah zat besi. Kurang zat besi boleh menyebabkan ibu hamil cepat pitam, seterusnya juga boleh menyebabkan kurang zat besi untuk diserap oleh bayi didalam kandungan. Kebanyakkan ibu hamil yang mengamalkan Vita-Lea mempunyai bacaan Hb yang normal iaitu 11 ke atas. 
  • Pengambilan Vita-Lea juga membantu menyokong kesihatan optimum. Nutrien penting untuk kesihatan dan kesejahteraan optimum.

Untuk kesan yang terbaik, anda juga disarankan untuk mengamalkan Set Kehamilan Shaklee. InshaAllah, mudah-mudahan masalah Hb rendah anda dapat di atasi sepenuhnya.







Klik untuk Order Online





Klik untuk wasap saya




Call/SMS/Whatsapp : 012-684 1829

Kawasan COD : Port Klang-Pandamaran-Kg Raja Uda-Bukit Tinggi Klang-Telok Gong-Sungai Udang-Klang-Shah Alam




Disclaimer : Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Produk-produk ini adalah makan tambahan yang membantu melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan juga membantu sistem badan berfungsi dengan lebih baik. Baca lebih lanjut....

Comments

Popular posts from this blog

Cara Hilangkan Bintik Kolestrol Di Sekitar Mata Secara Semulajadi

Tiub Fallopio Tersumbat Dan Kaedah Merawat Tanpa Pembedahan

Ovarian Cyst, Tanda dan Cara Merawatnya