Rahsia Muka Pecah Rumah Kini Menawan Dengan Skincare Semulajadi

Bertuah bagi mereka yang mempunyai kulit yang cantik dan tahan lasak. Tapi ada sesetengahnya kulit cepat sangat alergic kalau tersilap makan. Lebih-lebih lagi bila elergic ini terkena di muka, macamana nak sorokkan ? Masalah inilah yang dihadapi oleh Puan Shahizan Rahimi. Jadi kali saya nak kongsikan rahsia beliau dari muka pecah rumah kini menawan, bersih tanpa cela setelah menggunakan skincare semulajadi. 



MUKA PECAH RUMAH 

Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata (bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru. Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. 

Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. "Ni memang takde lain la ni mesti makan terung" tak pun "dah tau alergik terung sapa suruh makan". Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah dal atau gulai. Tak perlu seketul terung, kuahnya saja cukup untuk memusnahkan impian untuk miliki kulit bersih. 

Setiap kali terperangkap dengan terung muka Che Yan akan ditumbuhi bintik-bintik seolah jerawat dibawah kulit tapi tidak pula ada "mata" kerana seringkali jerawat pastinya ada "mata" dan apabila matang jerawat tersebut akan bertukar menjadi kekuningan.Dalam kes Che Yan bintik-bintik tersebut timbul dibawah kulit dan kadang-kadang berangkai sehingga membentuk satu tompokan. Bintik-bintik tersebut akan meninggalkan parut hitam dan mengambil masa berbulan-bulan untuk lenyap dari pandangan. Keadaan lebih tragis jika bintik berangkai membentuk satu tompokan parut hitam yang besar dan dan mengambil masa berbulan- bulan untuk hilang dari pandangan. 

Nak cover dengan make up atau bedak asas yang tebal terasa "fake" sangat.Sebelum kenal Shaklee kalau alergic dulu-dulu lagi teruk. Bahagian bawah hidung hingga ke dagu akan penuh dengan tompokan air bisa seperti terkena cacar air. Keadaan mulut Che Yan seperti orang memakai topeng kerana seluruh bahagian mulut di tumbuh seperti cacar air dan berwarna hitam. 

Pernah juga terpaksa berjumpa doktor kerana kesakitan melampau sehingga mulut tak boleh dibuka.Selepas konsisten vitamin Shaklee sekiranya alergic terung Che Yan akan mengalami masalah bintik-bintik dibawah kulit seperti yang Che Yan ceritakan. Syukur sebab tidak sekronik dulu namun rasanya semua orang menginginkan kulit bersih tanpa cela.

Penemuan terbaru Shaklee membuka satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan. YOUTH dilancarkan "on time" muka Che Yan tengah nazak. Sedap sangat makan nasi berlauk gulai talang di tempat kenduri tak perasan terselit terung dalam masakan tersebut. Bila tersedar terasa bagai petir menyambar "Allah dugaan muka pecah rumah lagi lepas ni".

Terung Che Yan boleh ibaratkan sebagai "ibu" segala masalah kulit kerana ia ibarat "trigger". Jika Che Yan termakan terung maka segala jenis makanan yang seringkali tersenarai sebagai makan alergic untuk kulit Che Yan tak boleh sentuh contohnya seperti makanan laut dan kekacang. Fuhhh ujian sangat kerana itu semua kegemaran. Semua itu hanya boleh dilihat sehingga semua parut dimuka beransur pulih dan bintik-bintik yang ada sudah tidak reaktif. Jika tidak bukan setakat jadi muka pecah rumah mungkin akan jadi muka jambatan roboh.

Bulan 3 YOUTH dilancarkan. Apabila melihat harga, wow boleh tahan. Tapi Che Yan nekad dan percaya YOUTH ada sesuatu. Bicara tentang produk penjagaan wajah, dari drug-store, produk bani kilo (masa ni tiada kesedaran) sehinggalah produk bertaraf antarabangsa. Selalunya Che Yan dapat info paraben dalam penjagaan wajah atau apa-saja bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut adalah mengikut piawaian yang dibenarkan. Maka pakai saja.

YOUTH datang dengan khabar ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan 100% Vegan. Lebih mengujakan apabila bahan yang terdapat dalam VIVIX juga menjadi salah satu bahan dalam rangkaian penjagaan kulit YOUTH. Wow, "Vivix luar dalam".

Bukan mudah juga nak menjadi pemilik YOUTH pada peringkat awal kerana dugaan "sold out"nya seringkali berlaku. Bila dah dapat banyak hari pulak ditiliknya. Sebab pembungkusan yang menarik, putih suci murni jadikan Che Yan sayang nak pakai. Dah kena penyakit apa pulak dah beli sayang nak pakai. Maka bermulalah rutin YOUTH Che Yan. Che Yan bermula dengan menggunakan basic set seperti yang disarankan walaupun Che Yan memang beli full set sebab dapat C+E percuma dengan belian full set. Dalam masa yang sama Che Yan amalkan RADIANT5. 

Sebelum sedar diri ni mengandung Che Yan sengaja habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. Memang kesannya sangat booster. Namun setelah disahkan mengandung Che Yan teruskan pula dengan rutin set hamil untuk dalaman. Manakala rutin YOUTH tidak terganggu kerana tidak ada apa-apa yang perlu diwas-waskan kerana ianya bebas bahan kimia berbahaya.

Di sini Che Yan kongsikan sekali gambar sebelum dan selepas penggunaan YOUTH. Che Yan boleh katakan YOUTH is the best n YOUTH is hope untuk rangkaian penjagaan kulit muka. There is so many good and better product outhere but Che Yan choose the best YOUTH. 

Begitu kisah Che Yan dengan Shaklee Effectnya. Jom kita lihat mengapa Youth sangat sesuai bagi kulit sensitif seperti Che Yan


YOUTH™ Skincare Dari Bahan Semulajadi

Boleh dilihat hari ni, pengguna lebih bijak memilih. Tidak kira wanita atau pun lelaki, mahukan produk kecantikan yang terbaik dan dari sumber semulajadi. Malah menjadi satu cabaran bagi pengeluar produk kecantikan untuk memenuhi keperluaan pengguna pada ketika ini kerana terdapat banyak jenama yang berada di pasaran menyatakan produknya dari bahan semulajadi, namun sebenarnya bukanlah 100% semulajadi dan tidak mampu membuatkan pengguna berpuas hati. 

Sebaliknya pula, ada produk yang mampu memberikan hasil terbaik, tapi malangnya bukan dari sumber semulajadi. Produk seperti ini bergantung sepenuhnya dengan bahan kimia yang sangat memudaratkan si pemakai. 



Shaklee telah memberikan solusi kepada masalah ini, dengan terciptanya skincare YOUTH™ yang telah terbukti secara klinikal mampu memberikan kesan luarbiasa. YOUTH™ adalah produk semulajadi dan tidak bergantung kepada bahan kimia, telah terbukti berkesan dan membuatkan pengguna sangat berpuas hati. 



Klik Youth Skincare 100% Semulajadi Dan Berkesan untuk lebih banyak info




YOUTH™  Diformulasi Daripada 2500 "Free Of List"


Satu kejayaan besar buat Shaklee bila senarai komprehensif  "Free of List" Youth Skincare, menyenaraikan lebih daripada 2500 bahan kimia berbahaya dan bahan-bahan yang boleh diragui tidak tersenarai di dalam mana-mana produk Youth.


Jika terdapat sebarang bahan yang menimbulkan keraguan mengenai potensi terhadap keselamatan kulit, Shaklee akan terus meletakkannya di dalam "Free of List" ini. Shaklee akan mencari alternatif kepada bahan tersebut dan mengantikan dengan bahan dari sumber semulajadi. 


Shaklee telah membukti bahawa anda tidak perlu mengorbankan keselamatan kulit serta ketulenan produk semata-mata untuk keberkesanan. Kesemua produk Shaklee direka dan dihasilkan tanpa bahan kimia yang berbahaya, serta bahan-bahan yang boleh dipersoalkan seperti produk-produk lain yang memberi impak terhadap anda dan alam sekitar. 

Shaklee telah menguji lebih 350 bahan pencemar, racun perosak dan segala bendasing yang terdapat pada bahan botanikal yang baharu, sebanyak 3 kali ganda berbanding dengan yang diperlukan. Malah Shaklee juga telah menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi memastikan produknya selamat. 

Shaklee sentiasa mengutamakan Bumi.

❝Kami adalah syarikat pertama di dunia yang telah berjaya mengimbangi pelepasan karbon supaya tiada jejak karbon yang tertinggal di planet kita❞

Youth merupakan peluang baru untuk mereka yang sangat mementingkan kualiti. Youth dicipta melalui kehebatan sains. Dan Youth adalah untuk kita yang mencintai alam sekitar. 




Klik untuk Beli Online

Atau

WhatsApp saya









Call/SMS/Whatsapp : 012-684 1829

Kawasan COD : Port Klang-Pandamaran-Kg Raja Uda-Bukit Tinggi Klang-Telok Gong-Sungai Udang-Klang-Shah Alam


Disclaimer Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Produk-produk ini adalah makan tambahan yang membantu melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan juga membantu sistem badan berfungsi dengan lebih baik. Baca lebih lanjut....

Comments

  1. perkongsian yang menarik sekali. Sangat hebat Youth ni. Memang betul betul menyelesaikan masalah kulit.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Hilangkan Bintik Kolestrol Di Sekitar Mata Secara Semulajadi

Tiub Fallopio Tersumbat Dan Kaedah Merawat Tanpa Pembedahan

Ovarian Cyst, Tanda dan Cara Merawatnya